FAQ

A continuació responem les preguntes més freqüents sobre FIRST LEGO League Explore

100% Experiència Garantida

Encara puc inscriure’m per a participar al programa?

I tant!

Mantenim obert el període d'inscripcions fins a mitjans de febrer de 2021.

Enguany la temporada s'allarga, així que els Tornejos Classificatoris començaran a partir del mes d'abril. Per tant, els equips teniu més temps per a preparar el Repte.

Com ens organitzem per a seguir les mesures de seguretat i higiene?

Penseu en noves maneres d'organitzar el vostre equip. Som aquí per a superar desafiament. Per exemple, establiu torns setmanals per a manipular el robot, podeu fer ús d'eines online per a dissenyar els accessoris del robot, podeu muntar reunions virtuals per a preparar el vostre projecte i entrevistar per vídeo trucada als experts. Penseu en una carrera de relleus: enguany el desafiament també consisteix a passar-vos el relleu per a superar el Repte i que tot flueixi durant el procés.

Com manipulem les peces de manera segura?

Per a esterilitzar les peces, LEGO recomana netejar-les únicament amb aigua temperada i sabó. També podeu deixar-les 72h. en repòs sense manipular, perquè un altre membre de l'equip pugui usar-les en el següent torn.

Equip

Quines són les característiques que ha de tenir un equip de FIRST LEGO League Explore? 

Tots els equips de FIRST LEGO League Explore han d'estar formats per nens i nenes de 6 a 9 anys, i poden comptar amb un mínim de 2 participants fins a un màxim de 6. A més, hauran de tenir 1 o 2 entrenador/es per equip.

L'edat dels participants haurà de ser vigent a 31 de desembre de l'any en què s'allibera el Repte.

Qui pot formar un equip?

Tothom qui vulgui. Podeu formar un equip a través del vostre centre educatiu, associació o amb el vostre grup d'amics/amigues i veïns. Tothom és benvingut en l'experiència FIRST LEGO League Explore!

Les inscripcions són per equips, mai individuals. Si teniu més dubtes, podeu enviar-nos un correu a info@firstlegoleague.es i us podrem indicar com contactar amb equips de la vostra zona.

Esdeveniments FIRST LEGO League Explore Digital Edition

Com seran els Esdeveniments FIRST LEGO League Explore? 

Per a garantir la seguretat dels equips i de tota la comunitat, aquesta temporada els Esdeveniments FIRST LEGO League Explore se celebraran en FORMAT DIGITAL. L'emoció i diversió del torneig s'integren enguany al mitjà digital, que actualitza i reforça habilitats clau en un món 100% digitalitzat. Els esdeveniments es retransmetran en obert, per a facilitar la interacció de familiars i públic en general.

Quant se celebraran els Esdeveniments FIRST LEGO League Explore? 

El calendari d'esdeveniments és d'abril a juny. Les dates publicades a la web estan confirmades. La resta de dates es confirmaran durant les pròximes setmanes. L'organitzador de cada torneig contactarà amb els equips per a comunicar la data. Així que estigueu atents als correus informatius

On se celebraran els Esdeveniments FIRST LEGO League Explore? 

Els equips participareu des del vostre centre educatiu o espai de treball seguint totes les mesures de seguretat i higiene, on tindreu preparat el següent: ordinador, tauleta o mòbil, i tot allò necessari per a fer la vostra presentació.
No heu de desplaçar-vos fins a la seu de l'esdeveniment. L'organitzador del vostre esdeveniment us mantindrà informats sobre els detalls de connexió i horaris.

Com se celebraran els Esdeveniments FIRST LEGO League Explore? 

Els equips us connectareu a una “sala virtual”, a través de videotrucada, amb un enllaç que us facilitarem, on també estaran connectats els Científics Junior. Rebreu informació sobre les qüestions pràctiques i tècniques per a participar-hi, no patiu!

Resumint, un esdeveniment digital consisteix en:

 • 2 cerimònies, una d'inauguració i una altra de cloenda i de reconeixement, que veureu des del vostre centre o espai de treball.

 • Una sessió en una “sala virtual” on passarà TOT. És a dir, una única sessió per cada 2 equips, on presentareu davant dels Científics Junior. 

 • El públic podrà veure l'esdeveniment en directe, per streaming, des de casa seva. 

Què reben els participants als Esdeveniments FIRST LEGO League Explore?

Tots els equips FIRST LEGO League Explore reben una medalla i un diploma que reconeix tot el treball realitzat per la seva mostra dels Valors FIRST durant tot l'Esdeveniment. 

Quants equips participen en cada Esdeveniment FIRST LEGO League Explore?

El nombre d'equips que participen en un Esdeveniment FIRST LEGO League Explore està determinat pel Soci FIRST LEGO League, qui organitza els Tornejos Classificatoris de FIRST LEGO League al voltant de tot el territori. 

Inscripció

Com realitzem el procés d'inscripció?

El procés d'inscripció per a participar a FIRST LEGO League Explore és molt senzill:

​1. INSCRIPCIÓ a la botiga ROBOTIX Hands-on Learning mitjançant aquest enllaç

​- Al realitzar la vostra inscripció rebreu un CODI DE COMANDA (codi alfanumèric) que heu de conservar per a registrar el vostre equip a la plataforma Eventbrite.

​- Tots els materials que hàgiu sol·licitat durant la vostra inscripció se us lliuraran a partir de setembre. 

​2. RESERVA DE PLAÇA per l'Esdeveniment FIRST LEGO League Explore mitjançant aquest enllaç.

​-Per a formalitzar la vostra reserva de plaça s'ha d'activar el CODI DE COMANDA a la plataforma Eventbrite, registrar les dades de l'equip i seleccionar el vostre Torneig Classificatori.

​-La selecció de l'Esdeveniment FIRST LEGO League Explore es realitzarà per pertinença geogràfica a un municipi, província o Comunitat Autònoma.

​-Un cop a dintre la plataforma, heu d'introduir el CODI DE COMANDA per a activar-lo. Heu d'utilitzar el codi tantes vegades com reserves tingueu; si només en teniu una, llavors el vostre codi és d’un sol ús.

​-Per a fer la vostra reserva heu de registrar un mínim de 2 participants. Registreu els membres restants de l'equip fins a 3 setmanes abans del vostre Esdeveniment FIRST LEGO League Explore, amb un màxim de 6 membres. 

​-Per a gestionar, afegir o modificar dades teniu 2 opcions d'accés a la plataforma:

​A través de l'enllaç que rebreu en el correu electrònic de confirmació de registre enviat per la plataforma (veure Resumen de pedido / Ver y administrar).

 1. O bé, a través del web eventbrite.es, iniciant sessió. Us heu de registrar com a usuaris introduint l'adreça de correu electrònic proporcionada a la botiga ROBOTIX Hand-on Learning quan heu fet la vostra inscripció. Si ja sou usuaris de la plataforma Eventbrite, haureu de registrar-vos com a nou usuari, utilitzant l'adreça de correu electrònic proporcionada a la botiga ROBOTIX Hand-on Learning a l'hora d'inscriure-vos, ja que és la que está vinculada amb la inscripció del vostre equip.

​​

-El procés d'inscripció finalitza quan heu formalitzat la vostra reserva de plaça.

Quina és la data límit per a inscriure el nostre equip?

​Us podeu inscriure fins a 10 setmanes abans del torneig en el qual voleu participar, o abans si les places s’exhaureixen. Els Esdeveniments FIRST LEGO League Explore es duen a terme en diverses ciutats del territori nacional, de manera que es pot escollir segons la vostra pertinença geogràfica a un municipi, província o Comunitat Autònoma.

Estigueu atents a la publicació de seus i dates a firstlegoleague.es.

¿Necessitem un robot per a inscriure'ns? 

Per a participar en un Esdeveniment FIRST LEGO League Explore el vostre equip necessitarà un robot WeDo 2.0. Quan feu la vostra inscripció podeu escolliu si en necessiteu un, o bé si ja en teniu un per haver participat en un Repte anterior.

Materials

Quan rebrem el material? 

Els materials necessaris per a la preparació del Repte es lliuren a partir de l'1 de setembre. Per a inscripcions posteriors, els rebreu en un termini de 24 a 48 hores (a la península). 

Podem adquirir 1 Set d'Inspiració addicional? 

El Set d'Inspiració únicament es podrà adquirir a través del pack escollit a l'hora d'inscriure's, en el qual s'inclou la participació a un Esdeveniment FIRST LEGO League Jr. Per conèixer totes les opcions disponibles, consulteu en aquest enllaç.

Quins materials necessito pel meu equip? 

 • Set del Repte. Aquest inclou un Model d'Inspiració vinculat al Repte de la temporada, 500 peces LEGO, 8 minifigures i 6 plaques base 16x16cm.)
   

 • Robot LEGO Education WeDo 2.0. En cas que no compteu amb un, podeu aconseguir-ho a través de la inscripció.
   

 • Dispositius electrònics (ordonador portàtil, tauleta i ordinador).
   

 • Quadern d'Enginyeria. Guia per preparar el Repte sessió a sessió, el podeu utilitzar per plasmar tots els pensaments, idees i/o dibuixos que aneu tenint a mesura que resoleu el Repte: durant la construcció de la vostra Maqueta i la preparació del Pòster Il·lustratiu. 

Podem complementar el Set d'Inspiració amb altres materials? 

Sí, a més del Set d'Inspiració que obtindreu quan us inscrigueu, podeu complementar la vostra Maqueta amb qualsevol peça o kit de LEGO. Per exemple, us recomanem el Set Creatiu de Bricks LEGO que permet fer variacions en la Maqueta LEGO a construir, o d'altres Sets com Large LEGO Building Plates Set, Portes, Finestres i Teules o Set de Rodes per millorar les vostres construccions. També podeu complentar-ho amb motors i sensors addicionals de WeDo 2.0.

Temps de dedicació

Quant de temps tenim per resoldre el Repte? 

El temps de dedicació per preparar el Repte varia depenent de l'equip. La nostra recomendació és invertir un mínim de 6 setmanes en sessions d'1 a 3 hores setmanals, guiades per un entrenador/a adult/a.

Tingueu en compte que quan abans us inscrigueu, més temps tindreu per preparar el Repte. 

Entrenadors/es

Què és i com puc formar part del Grup d'Entrenadors?

El Grup d'Entrenadors és una comunitat autogestionada on compartir i posar en comú coneixements, dubtes i curiositats referents al Repte. Per tant, cada temporada enviem invitacions per tornar a activar-ho.

Si desitgeu donar d'alta a un altre company/a amb una altra direcció, si us plau, envieu-nos un correu a info@firstlegoleague.es amb el nom del centre i/o codi de comanda, així com la direcció que vols que incloguem.

Com ens organitzem per entrenar? 

Per organitzar les sessions, recomanem: 

 • invertir un mínim de 6 setmanes

 • sessions d'1 a 3 hores per setmana  

 • seguir les indicacions del Manual de l'Equip

Heu de guiar-vos en tot moment pels Valors FIRST.

Utilitzeu el vostre Quadern d'Enginyeria per:

 • registrar els vostres pensaments, esborranys i idees. 

 • compartir tot allò après amb la resta de l'equip.

 • preparar les vostres exposicions i el vostre Pòster Il·lustratiu

 

I sobretot: Divertiu-vos!

Puc ser entrenador/a sense tenir coneixements de robòtica? 

Pots ser entrenador/a sense tenir coneixements tècnics. La metodologia de treball de FIRST LEGO League Explore es basa en l'aprenentatge personalitzat segons els interessos, motivacions i necessitats de cada alumne/a. Ells mateixos descobreixen com dissenyar, construir i programar, de forma que el treball de l'entrenador/a és guiar-los i motivar-los durant el desenvolupament del Repte.

Existeix documentació 
específica per entrenadors/es?

Amb la inscripció a FIRST LEGO League  Explore disposeu d'una sèrie de recursos: 
 

 • Manual de l'Equip: us permetrà treballar en equip de manera coordinada i cooperativa.
   

 • Software: mòduls i activitats de programació incorporats a WeDo 2.0.
   

 • Activitats de programació: a la pàgina web del nostre partner educatiu oficial, LEGO Education ROBOTIX, trobareu diferents activitats de programació amb les quals podreu aprendre i millorar la programació del vostre WeDo 2.0.

Robot

Podem utilitzar WeDo 1.0 i LEGO Boost?

Sí, podeu utilitzar LEGO Boost o LEGO Education WeDo 1.0 per presentar la vostra Maqueta, tot i que no aparegui com a opció al Manual de l'Equip.

WeDo 2.0 funciona amb piles o amb bateria?

WeDo 2.0 pot funcionar amb ambdós, tant amb pilas com amb bateria. Tingueu en compte que el set bàsic no inclou bateria ni carregador. 

Programació

Quin software està permès? 

Està permès qualsevol llenguatge de programació (els de LEGO Education o d'altres com Scratch...) que permeti que la part mòbil de la vostra Maqueta funcioni. 

Tens més dubtes? Contacta amb nosaltres!

Col·laboradors FIRST LEGO League

Socis FIRST LEGO League

Univ_Coruna
Innobasque_logo
Nicdo
Ita innova
Univ_Salamanca_logo
Univ_Burgos
Univ_Rovira_Virgili
Univ_Autonoma_Barcelona
upc-positiu-p3005
La_Salle
IQS
UVIC
Univ_Girona
M-UdL_logo
Campus universitari lleida
Univ_Politecnica_Valencia
UA (color) C
Univ_Illes_Balears
Intech
Univ_Castilla_La_Mancha
Univ_Politecnica_Madrid
Univ_Camilo_Jose_Cela
Integra-2019
Universidad de almeria
Logo-V1-Color-Web-600x237-pix-gif
Univ_Huelva
diputación_de_jaen
FLL_IO18_logo-PTS-Granada
Univ_Malaga
FLL_Sevilla_logoUS
Univ_Coruna
Innobasque_logo
Nicdo
Ita innova
Univ_Salamanca_logo
Univ_Burgos
Univ_Rovira_Virgili
Univ_Autonoma_Barcelona
upc-positiu-p3005
La_Salle
IQS
UVIC
Univ_Girona
M-UdL_logo
Campus universitari lleida
Univ_Politecnica_Valencia
UA (color) C
Univ_Illes_Balears
Intech
Univ_Castilla_La_Mancha
Univ_Politecnica_Madrid
Univ_Camilo_Jose_Cela
Integra-2019
Universidad de almeria
Logo-V1-Color-Web-600x237-pix-gif
Univ_Huelva
diputación_de_jaen
FLL_IO18_logo-PTS-Granada
Univ_Malaga
FLL_Sevilla_logoUS

© 2020 Fundació Scientia

Política de privacitat - Política de cookies

 • Facebook
 • Twitter
 • YouTube
 • Instagram