FAQs

A continuació responem les preguntes més freqüents de FIRST Tech Challenge. 

¿Què és FIRST Tech Challenge?

Participa en una experiència de robòtica i enginyeria, que és molt més que construir robots.
Els equips de FIRST Tech Challenge (d’un màxim de 15 membres) són desafiats a dissenyar, construir, programar i operar robots per a jugar un joc de sòl en un format d'aliança.
- Guiats per entrenadors i mentors adults, els estudiants desenvolupen ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques (STEM) i practiquen els principis de l'enginyeria (que inclou el el manteniment d’un quadern d'enginyeria), mentre s'impulsa i desenvolupa el valor del treball en equip, la innovació, i la compartició d'idees.
- El kit del robot és reutilitzable d'any en any i pot ser programat usant una varietat d'idiomes. Els equips també han de recaptar fons, dissenyar i comercialitzar la marca del seu equip, i fer difusió en la seva comunitat, la qual cosa els pot donar l'oportunitat de guanyar premis per aquest motiu.
- Cada temporada culmina amb l'esdeveniment final on els equips competeixen entre ells. Hi ha en joc un lloc per a la Gran Final Internacional per al guanyador del Inspire Award.

100% Experiència Garantida

Com serà l'experiència FIRST Tech Challenge per la temporada 2020 - 2021?

Res ens impedeix seguir superant reptes, aprendre i passar-ho bé. Per tant, garantim l’experiència en tots els escenaris.
En qualsevol cas, seguirem complint amb les normes de seguretat i higiene, i insistirem en la correcta neteja de mans, desinfecció de materials i ús de la mascareta.
Adaptarem l’espai dels tornejos per a limitar l’aforament i assegurar la distància social.
En cas de confinament, ja tenim l’experiència en la celebració de tornejos 100% digitals i amb èxit.
Per tant, l’experiència està garantida des del moment que obrim el nostre set per a preparar el Repte. I si per causes de força major no podeu participar, no us preocupeu, us retornem la part proporcional de la inscripció que correspon al torneig.

Com ens organitzem per a seguir les mesures de seguretat i higiene?

Penseu en noves maneres d'organitzar el vostre equip. Som aquí per a superar desafiament. Per exemple, establiu torns setmanals per a manipular el robot, podeu fer ús d'eines online per a dissenyar els accessoris del robot, podeu muntar reunions virtuals per a preparar el vostre projecte i entrevistar per vídeo trucada els experts. Penseu en una carrera de relleus: enguany el desafiament també consisteix a passar-vos el relleu per a superar el Repte i que tot flueixi durant el procés.

Com manipulem les peces de manera segura?

Per a esterilitzar les peces, podeu deixar-les 72h. en repòs sense manipular, perquè un altre membre de l'equip pugui usar-les en el següent torn. Reviseu les característiques específiques de cada material i consulteu les indicacions del fabricant per a la seva neteja i manteniment.

Inscripció

Quina és la data límit per a inscriure al meu equip?

Com realitzo el procés d'inscripció del meu equip?

Podeu inscriure-us fins a 10 setmanes abans del Torneig, o abans si s'esgoten les places. El Torneig se celebrarà els dies 30 d'Abril i 1 de Maig de 2021 a la ciutat de Vic, Barcelona.

El procés d'inscripció per a participar en FIRST Tech Challenge consta en el següent link:

https://www.robotix.es/es/inscripcion-first-tech-challenge

Organitzeu el vostre equip

Què necessita cada equip de FIRST Tech Challenge?

- Dos o més mentors/entrenadors adults que estiguin disposats i motivats per a entrenar a l'equip durant la temporada de construcció i competició i més enllà.

- Altres adults poden oferir-se com a voluntaris per a ajudar amb l'administració, la recaptació de fons, la divulgació en la comunitat, assessorament tècnic, i altres tasques.

- Un lloc de trobada i un espai adequat per a dissenyar i construir un robot de la grandària d'un forn microones.

- Un kit estàndard de peces de robot i un conjunt comú de regles de joc i de robot emeses per FTC.

- Un pressupost i un pla de recaptació de fons.

- El desig d'aprendre, explorar, fer estratègies, construir companyonia, compartir idees i talents, fer nous amics, ser acceptat, i divertir-se!

Quin és el compromís de temps?

- Els mentors o voluntaris adults es reuneixen amb el seu equip com a mínim un cop per setmana durant la temporada de construcció i competició (setembre - abril). Molts equips també es reuneixen al llarg de l'any escolar, i alguns competeixen en esdeveniments fora de temporada o queden amb equips pròxims a la seva comunitat per a competir entre ells.

 

- Els membres de l'equip segueixen la mateixa dinàmica. Els estudiants es reuneixen com a mínim un cop per setmana des de mitjans de setembre fins a abril. Com en qualsevol esport o una activitat extraescolar, com més temps s'inverteix, millors resultats es poden obtenir.

Es requereix alguna habilitat especial?

- Tots els nivells d'habilitat són benvinguts i necessaris, tècnics i no tècnics. Els equips necessiten tot tipus d'habilitats per a tenir èxit, així que siguis bo en l'àmbit que sigui, de ben segur que hi haurà feina important per al teu perfil. A més a més, segurament servirà per a poder adquirir-ne de noves.

- S'anima els estudiants i els membres adults de l'equip que aportin les seves habilitats, com ara programació, electrònica, metal·lúrgia, disseny gràfic, creació de pàgines web, bona oratòria, edició de vídeos, i moltes més. FIRST Tech Challenge dóna la benvinguda a tots els estudiants, amb o sense habilitats específiques.

Quines característiques ha de tenir un equip FIRST Tech Challenge?

Tots els equips FIRST Tech Challenge han de comptar amb joves de 16 a 18 anys i poden estar formats per un mínim de 3 participants fins a un màxim de 15. Cada equip comptarà amb 1 entrenador, o 3 com a màxim. L'edat dels participants haurà de ser vigent a 31 de desembre de l'any que s'allibera el Repte.

Qui pot formar un equip?

Tothom que ho vulgui! Podeu formar un equip a través del vostre centre educatiu, associació o amb el vostre grup d'amics/as i veïns. Tothom és benvingut a l'experiència FIRST Tech Challenge! Les inscripcions són per equips, mai individuals. Si teniu més dubtes, podeu enviar-nos un correu a info@firsttechchallenge.es.

Amb quant temps comptem per a resoldre el Repte?

El temps de dedicació per a preparar el Repte varia depenent de l'equip. La nostra recomanació és invertir un mínim de 16 setmanes en sessions de 90 minuts cadascuna. Recomanem realitzar 1 o 2 sessions a la setmana de 90 minuts/sessió; podeu dividir la sessió en 2 sessions de 45/50 minuts, i durant les 4 últimes sessions us preparareu per al Torneig. Tingueu en compte que com més aviat millor us inscriviu, més temps tindreu per a preparar el Repte.

Puc ser entrenador/a sense tenir coneixements de robòtica?

Pots ser entrenador/a sense tenir coneixements tècnics. La metodologia de treball de FIRST Tech Challenge està basada en l'aprenentatge personalitzat segons els interessos, motivacions i necessitats de cada alumne/a. Ells mateixos descobreixen com dissenyar, construir i programar el robot, de manera que el treball de l'entrenador/a és guiar-los i motivar-los durant el desenvolupament del Repte.

¿Com és el torneig?

¿Com és el format del torneig?

El Joc del Robot de la FIRST Tech Challenge, consta d'un total de 5 o 6 rondes per cada equip (depenent de la quantitat d'equips participants). Els equips jugaran en aliança, és a dir, 2 contra 2. L'equip de la teva aliança i els formats per l'aliança rival, seran triats de manera aleatòria. En cada ronda, l'aliança vencedora obtindrà 2 punts per a la classificació.

Una vegada finalitzada la ronda classificatòria, els 4 primers equips entraran en l'esdeveniment anomenat “Alliance Selection”, on triaran l’equip que formarà amb ells una aliança per a jugar a la Semifinal i a la Final.

Quant dura un torneig?

Un torneig dura un dia i mig. El primer dia per la tarda arriben els equips per a registrar-se i poder deixar tot el seu material al Pit. Durant aquesta tarda, podran fer els últims ajustos als seus robots i fer una ronda de pràctiques. A més, seran citats pels jutges per a defensar el seu Engineering Notebook i per a passar les inspeccions del Robot.

El segon dia arribaran al matí per a poder participar en les rondes classificatòries, i a la tarda, les dos semifinals i la final.

Si el nostre robot no passa les inspeccions, quedem automàticament desqualificats?

De què disposarem al Pit?

En absolut. Tot i que la inspecció del robot oficial es fa el primer dia, es té fins a l'endemà per a poder arreglar els aspectes comentats pels inspectors del robot. Abans de cada ronda, es torna a fer aquesta inspecció. Si no es passa, es donarà un parell de minuts si es pot solucionar ràpid, i si no, aquesta ronda la perdeu i disposeu fins a la següent ronda per a posar-ho tot a punt.

En el Pit, cada equip tindrà la seva pròpia taula de treball amb cadires i diversos endolls per a poder treballar sense problemes. A més, disposareu d'un terreny de joc semblant a l'oficial del Torneig. Per a facilitar l'organització, també tindreu a prop una pissarra amb una taula per a 

organitzar la disponibilitat del camp per a entrenar o provar noves peces o estratègies.

Materials

Quins materials podem usar per a construir el robot?

Els materials específics per a FIRST Tech Challenge de les marques REV i TETRIX, són les marques predeterminades per a la construcció mecànica del robot. Tot i així, la pròpia competició permet i fomenta l’ús d'altres materials dissenyats i fabricats per l'equip (peces de PLA impreses per impressores 3D, peces de metall fresades, etc.). Tot i així, hi ha uns certs elements en els quals la competició posa límits i seran comprovats el dia de la competició: unitat de control, dispositius mòbils, etc.

Per a més aclariment, en els “Game Manual”, es proporciona un llistat de peces legals i il·legals.

Quin programari està permès?

L'únic programari permès serà l'especificat per la normativa. El dispositiu mòbil del robot, haurà de portar l'app gratuïta de PlayStore “FTC Driver Sation”, i el dispositiu mòbil que anirà connectat als comandaments, haurà de portar l'app gratuïta de PlayStore “FTC Robot Controller”. Entre ells es comunicaran, i a la pàgina web que indiquin, us portarà al centre de programació. 

El codi podrà escriure's en format de blocs o amb el llenguatge de Javascript.

Quin format haig de seguir per a emplenar el Quadern d'Enginyeria?

La normativa no estableix cap format en específic. L'equip pot escriure i organitzar al seu gust, tot allò que consideri important a transmetre als jutges. Sobretot, recordeu que l'objectiu d'aquest quadern és que els jutges puguin veure el camí que ha recorregut el vostre equip des del primer dia, fins a dies previs al torneig.

És necessari comprar els materials del Set del Repte?

La seva obtenció pot ser molt beneficiosa per a l'equip, ja que serà el mateix terreny que us trobareu en arribar al Torneig. No obstant, en el “Game Manual 2”, surten els plans amb les cotes dels elements del terreny, perquè els equips puguin construir-los pel seu compte amb materials reutilitzats o més econòmics.

Tens més dubtes? Contacta amb nosaltres!

Col·laboradors FIRST LEGO League

Socis FIRST LEGO League

Univ_Coruna
Innobasque_logo
Nicdo
Ita innova
Univ_Salamanca_logo
Univ_Burgos
Univ_Rovira_Virgili
Univ_Autonoma_Barcelona
upc-positiu-p3005
La_Salle
IQS
UVIC
Univ_Girona
M-UdL_logo
Campus universitari lleida
Univ_Politecnica_Valencia
UA (color) C
Univ_Illes_Balears
Intech
Univ_Castilla_La_Mancha
Univ_Politecnica_Madrid
Univ_Camilo_Jose_Cela
Integra-2019
Universidad de almeria
Logo-V1-Color-Web-600x237-pix-gif
Univ_Huelva
diputación_de_jaen
FLL_IO18_logo-PTS-Granada
Univ_Malaga
FLL_Sevilla_logoUS
Univ_Coruna
Innobasque_logo
Nicdo
Ita innova
Univ_Salamanca_logo
Univ_Burgos
Univ_Rovira_Virgili
Univ_Autonoma_Barcelona
upc-positiu-p3005
La_Salle
IQS
UVIC
Univ_Girona
M-UdL_logo
Campus universitari lleida
Univ_Politecnica_Valencia
UA (color) C
Univ_Illes_Balears
Intech
Univ_Castilla_La_Mancha
Univ_Politecnica_Madrid
Univ_Camilo_Jose_Cela
Integra-2019
Universidad de almeria
Logo-V1-Color-Web-600x237-pix-gif
Univ_Huelva
diputación_de_jaen
FLL_IO18_logo-PTS-Granada
Univ_Malaga
FLL_Sevilla_logoUS

© 2020 Fundació Scientia

Política de privacitat - Política de cookies

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram