Com participar

 1. Creeu un equip de 2 a 6 membres i inscriviu-vos a FIRST LEGO League Jr. amb l’opció més adequada segons el material que necessiteu.

 2. Un cop alliberat el Repte, en aquesta pàgina web trobareu una guia de participació amb tota la documentació per preparar i afrontar el desafiament amb èxit.

 3. Prepareu amb l’equip davant el Repte. Recomanació de mínim 6 setmanes. 

 4. Participar en l’Esdeveniment FIRST LEGO League Júnior més proper i presentar la vostra solució al Repte, juntament amb altres equips.

L'equip i l'entrenador

L’equip estarà format per un mínim de 2 i un màxim de 6 membres, i almenys un entrenador adult. Pot associar-se en un club o organització preexistent, o simplement ser un grup d’amics que vulguin fer alguna cosa impressionant.

L’entrenador organitza i gestiona l’equip. És el contacte entre l’equip i l’organització FIRST LEGO League Jr. a través del correu electrònic. Treballa amb l’equip durant la preparació i els acompanya el dia de l’esdeveniment. Contacta amb famílies, voluntaris o experts que puguin donar suport a l’equip, per exemple especialistes en la temàtica del repte.

Les claus per ser un bon entrenador:

 • Llegir el Manual de l’equip

 • Trobar el temps òptim de compromís: d'1 a 3 hores setmanals

 • Gestionar el temps i els objectius del grup

 • Motivar i entusiasmar l’equip

 • Predicar amb l’exemple

 • No es requereixen coneixements tècnics!

La Maqueta

Els equips identifiquen un problema real relacionat amb el Repte i aprenen sobre màquines simples mentre construeixen una Maqueta (mida màxima 76 cm. x 38 cm.) amb peces LEGO, de forma original i creativa, que faci referència a la solució que ells han trobat al problema plantejat.

 

La Maqueta ha de tenir com a mínim una part mòbil mitjançant rodes, eixos, cadenes, rampes, palanques, politges, engranatges, etc.

 

L’equip ha d’utilitzar, a més a més, un motor LEGO.

El Pòster Il·lustratiu

Els equips preparen un Pòster il·lustratiu que mostra tot el que han après, l’aventura FIRST LEGO League Jr., els llocs que ha visitat l’equip, la maqueta que s’ha construït, o allò amb el que més han gaudit.

Preparació

La temàtica del Repte FIRST LEGO League Jr. a Espanya es comunica a l'agost. Els equips tenen entre 6 i 8 setmanes per dissenyar, construir la seva maqueta i preparar el seu Pòster il·lustratiu.

 

Durant aquest període es preparen amb l’equip davant el desafiament de participar en els Esdeveniments FIRST LEGO League Jr. celebrats entre gener i febrer.

Inscripció FIRST LEGO League Jr.

Participar en FIRST LEGO League Jr.  té uns costos d’inscripció associats. Aquesta quantitat es destina a cobrir el cost del material necessari per participar i les medalles, premis i certificats lliurats durant el dia de l’Esdeveniment FIRST LEGO League Jr.

Premis

Tots els participants d’equips FIRST LEGO League Jr. rebran una medalla en reconeixement pel seu esforç i treball realitzat durant tota la preparació.

 

També és important que entenguin el que ha significat per a l’entrenador participar a FIRST LEGO League Júnior.

Socis organitzadors FIRST LEGO League
El 20% de les universitats d'Espanya ja col·laboren amb FIRST LEGO League
 • Twitter FLLSpain
 • Facebook FLLSpain
 • Instagram FLLSpain
 • YouTube FLLSpain
 • Flicker
 • Blog FLLSpain